Vi är i Luxemburg

Dag 3. Vi kom till Luxemburg i går förmiddag. Vi var sömniga och svettiga efter att ha tillbringat natten på olika tåg åkandes mellan Köpenhamn och Luxemburg Ville. Inte för att det inte var trevlig att åka tåg igenom Danmark, Tyskland och Luxemburg. Vi åkte färga mellan Röby och putgaarden men vi behövde inte byta tåg. Istället körde tåget upp på färgan som bilar brukar göra annars.Vi var framme i Luxemburg ville ungefär klockan 10 på förmiddagen. Jag ville genast börja prata franska med alla men de är alla så bra på engelska här så det kändes direkt fånigt. Jag får spara det till Frankrike.

Carro och jag bestämdes oss för att ge oss iväg till vandrarhemmet för att se om vi kunde låsa in våra ryggsäckar där på förmiddagen fastän tidigast möjliga incheckningstid var klockan 13:00. Luxemburg är riktigt litet så vi kunde gå till vandrarhemmet från stationen trots att de inte alls ligger i samma delar av staden. Vandrarhemmet är mycket trevligt. Väldigt fräsht och modernt. Det ligger på den västra sidan av staden. Nere i ravinen, för de som vet vad det betyder. Vi fick låsa in våra väskor gratis trots att vi inte hade checkat in ännu. Vi gjorde då det och började sedan planera för lunch.

Vi hade ätit Mcdonalds till frukost så vi var inte så pigga på det igen. Istället bestämde vi oss för att gå till en mataffär och köpa lite lunch. Det finns inget kök här på vandrarhemmet så vi kan inte laga något men vi tänkte att vi säkert kunde hitta något som bara behövde mikras. Mikro finns det nämligen här.

Vi frågade i receptionen var närmsta mataffär fanns men hon sa att alla mataff'rer var stängda idag eftersom det var söndag. Vi var mycket förvånade. Receptionisten sa att det emellertid kunde finnas två mataffärer i staden som kanske var öppna på söndagar men isåfall högst så länge som till klockan 12 på dagen. Vi fick väldigt bråttom att leta upp dem eftersom klockan vid den tiden redan var 11. Vi gick och vi gick i den lilla staden Luxemburg Ville. I stort sett hela staden var igenstängd.

En av mataffärerna var öppna och vi han i tid med 10 min till godo. Vi köpte fyra bananer, ett paket pannkakor, en bruk sylt, en ljus baguette och två burkar ravioli. Vi gick tillbaka till hotelet och åt pannkakorna. Sedan gjorde vi upp planer för eftermiddagen. Jag tänkte springa och Carro tänkte ta en dusch och fixa med saker på internet (de har gratis internet här) Sedan skulle vi sätta oss ner och planer hur vi ska ta oss till Barcelona.

Våra planer blev kullkastade när vi träffade en av tjejerna som vi delade rum med. Hon frågade oss om vi ville hänga med ut en sväng och vi tänkte att en liten sväng orkar vi väl med. Det slutade med att vi gick på en många timmar lång fotorunda och fotade allt från källarhålor i en gammal fästning till vackra utsikter över kanalen som går genom staden.

Klockan fyra kom vi tillbaka. Då stack jag och sprang, grymt jobbigt var det var det finns ingen platt mark här bara backar. När jag kom tillbaka duschade jag en lång skön dusch, den första sedan igår morse. Sedan gick jag och Carro ner till rummet med datorerna för att skriva på bloggar och att planera vår nästa tågbokning. Nu ska vi äta ravioli.

Här är en bild från Luxemburg



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0