Noodles and Zapata in Berlin

Carro och jag bestämde oss för att se lite av Berlins nattliv igårkväll. Vi hörde rekomendationer om en populär klubb som heter Matrix. Den ligger i den östra utkanten av Berlin. Nära east side gallery dit vi gick igår eftermiddags. Vi köpte ett dagkort för kollektivtrafiken så att vi skulle kunna åka dit och hem gratis. Eftersom vi också åkte runt i Berlin på dagen så tänkte vi att det dagkort vore billigare än engångsbiljetter. Ingen annan stad hitils har det varit ens i närheten av lönsamt att köpa dagkort istället för engångsbiljetterna. Det brukar gå ungefär 10 biljetter på ett dagkort minst. Här i Berlin kostade biljetterna 2 EUR styck och dagkorten 6 EUR styck så det kändes ganska praktiskt att köpa kortet istället. Iallafall, nog om Berlins biljettsystem.

Carro tog senare reda på att tunnelbanan slutar gå redan vid 1. Vilken sömning storstad tyckte vi. Vi funderade på hur vi skulle kunna ta oss hem från klubben på morgonen. Vi pratade med en kvinna vid reseinformationen på en station och hon gav oss en tidtabell med bussar och visade på de tre olika nattbussar vi skulle behöva ta för att komma hem. Vi hade ingen vidare lust att tillbringa halvanatten med att åka tre olika nattbussar. För att inte tala om hur mycket tid som skulle gå åt till att hitta busshållplatserna. Vi bestämde oss för att istället gå på den mindre populära klubben/baren Zapata som ligger typ 5 min från vårt vandrarhem, vi bor riktigt centralt här.

Före vi gick på klubben så åt vi en supergod wook på restaurangen Singapore bar and restaurant. Det var väldigt svårt att hitta wook i Berlin. Vi var jättesugna på någon slags nudlar men problemet var att Tyskarna kallar vanlig pasta för nudlar också. När vi frågade restaurangerna om de hade nuddlar så visade de genast på spagethi carbonara och bolognese. "Do you have asian noodles" frågade vi men vi fick hela tiden endast nekande svar. Tillslut hittade vi iallafall ett riktigt nice ställe med god mat.

Efter middagen gick vi hem och hängde på vandrarhemmet i tre timmar. Ingenting händer på klubbar innan 11 i Sverige och eftersom klubbarna i Berlin har öppet hela natten så antog vi att det förmodligen är ganska dött där innan 11. Klockan halv tolv gick vi till Zapata. Inträdet var 3 EUR (!!!) Själva klubben var en liten lokal med bar och en scen där ett spanskt band uppträde för kvällen. Det är roligare att dansa till okänd musik när man är utomlands än att höra samma gamla Tik tok låt av Kesha. Om man gick ut genom bakdörren på Zapata så kom man till en liten gård där en grupp folk körde eldshower och jonglerade. Från gården kunde man gå in på andra småklubbar också, de ingick alla i samma entre så man kunde gå emellan de olika dansgolven eller sitta ute på gården och kolla på eldsprutare. Det var en riktigt nice klubb.




East side gallery, är en del av Berlinmuren som har fått stå kvar och blev målad med olika budskap om fred och frihet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0