Bryssel

Idag är våran andra dag i Bryssel. Igår gick vi runt i innerstan och kollade på de olika turistställena. Vi såg "världens vackraste torg" som Bryssels Grand Place brukar kallas. Det såg ganska snyggt ut men vi fick inte någon ordentlig titt på det för det var någon slags match som höll på där mitt på torget. Fråga mig inte vilka det var som spelade eller vilken sport det var för det har jag ingen aning om men det verkade vara en ganska big deal för det var en hel del publik och de hade inträde för folk som ville sitta på en läktare och kolla. Spelet verkade gå ut på att man skulle kasta upp en liten boll i luften och slå till den med handen, för det var allt spelarna gjorde.

Vi gick runt i det centrala Bryssel och kollade på Maneken Pis (en staty) och på andra saker. Till lunch åt vi en varsin våffla, väldigt belgiskt tycker jag. Vi köpte också en varsin chokladbit i en belgisk chokladbutik.

På eftermiddagen gick vi och kollade på Serie centret. Det är ett museum som de har i Bryssel med alla de kända belgiska serierna. Vi kände inte igen så många förrutom förstås Tintin. Jag fick reda på att Tintins tecknare inte hetter Herges, som det står på tidningarna, utan George Remis tydligen :P

Senare gick vi förbi Grand Place igen när matchen var slut. Då fick vi oss en ordentlig titt på torget och vi var båda överens om att det knappast är det vackraste torget vi har sett. Carro tyckte att det bland annat saknade en fontän i mitten, något som jag håller med om att varje torg med självaktning borde ha. Vi tyckte också att det skulle ha behövts några träd eller vackra rabatter.


Här är en bild på grand place. Tagen från internet, inte från våra kameror.

På kvällen gick vi runt och letade efter ett ställe att äta på. Vi försöker hitta ställen som inte är för dyra men som inte heller är snabbmatsställen. Vanligtvis brukar vi laga mat eller köpa micromat men eftersom vi bor på hotel här så har vi varken spis lr micro. Därför gick vi runt en lång tid och försökte hitta ett bra matställe, det fanns inte så många. Tillslut köpte vi en varsin pajbit från ett ställe som hette Ekki. Senare när vi gick tillbaka till hotelet så hamnade vi på en lång, smal gata där alla restauranger verkade ligga som vi letat efter tidigare. Vi kommer förmodligen att äta där ikväll.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0