Wohoo

Jag lyckades fixa mitt internet!! Jag hade redan bestält tid för att lämna in min lap top för reparation eftersom jag inte kunde på något sätt få den att ansluta till internet.

Min värdfamiljsdator var inne på reparation så jag ver tvungen att ominstalera den trådlösainternet routern som min laptop ansluter till. Av någon andledning så kunde min laptop inte ansluta till det trådlösa nätverket. Jag försökte med allting. Jag satt i två timmar i telefon med help and suport för linksys router. Jag chattade i sammanlagt 4 timmar med rådgivare på compaqs hjälphemsida. Jag följde alla möjliga konstiga instruktioner, ingenting hjälpte. Till slut sa de på compaqs hemsida att det måste vara ett harddrive (översättning) fel och att jag måste skicka in den för service.

Men alldeles nyss, när jag satt i mitt rum kollade jag runt lite bland mina instälningar för att se om jag hade missat något. Jag clickade på nätverksiconen i högra, nedre hörnet. Clickade på connect to network. Sedan högerklickade jag på mitt trådlösa nätverk och valde properties. Det slog mig att jag kanske hade råkat välja fel security type, så jag ändrade det och skrev in säkerhetskoden. Och det funkade. Det var så enkelt i gämmförelse (hmm, hur stavar man det?) med allt annat jag hade prövat innan. Allt det där var förmodligen helt ointresant för alla. Kanske min pappa fattade något av det.

Tidigare idag pratade jag med min mamma och grattade henne på 50årsdagen medans jag och min värdfamilj var i Wallmart. Min familj är i Rom just nu. Jag tycker att min mamma borde ha fylt 50 nästa år istället så jag hade kunnat åka med till Rom. Det kändes jättekonstigt att prata svenska. Jag tyckte att jag lät helt onaturlig och jag glömde bort flera ord. Jag kunde inte komma ihåg ordet friidrott och jag var tvungen att anstränga mig för att kunna utala vissa ord rätt.

Nu ska jag sova. Klockan är 11 23 (även om det inte känns som det pga daylight savings time ending) och jag måste gå upp klockan 6 30. Hemma i Sverige gick jag upp klockan 7 30. det var nize.

Kommentarer
Postat av: Lotta

Va bra att du lyckades fixa datorn!:D

2009-03-10 @ 20:05:35
Postat av: Pappa

Jag håller med Lotta. Imponerande uthållighet.

2009-03-11 @ 17:08:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0