Christy mountain

Idag var jag och åkte snowboard med Heidi, Elizabeth Bitney och Michelle. Vi åkte till Christy mountain, en timmes resa från Spooner. Det var bara ett litet berg och nedfarterna var korta. Men det var bra preparerat och inte det minsta isigt i backarna.

Jag har aldrig åkt snowboard förrut. Det var galet svårt. Jag har hört att åka snowboard är lättare om man kan åka skidor, men det var inte sant. Inte förrän jag lyckades koppla bort alla instinkter jag använder när jag åker skidor kunde jag åka någorlunda bra. Det var iallafall väldigt kul. Heidi är jättebra på snowboard men Bitney var inte alls särskilt erfaren och Michelle hade aldrig åkt snowboard heller.


Nu är jag hemma med ett ömt huvud och stel kropp. Och nu är det middagsdags. Det är fläskstek med ungnstekt potatis idag.


The shawshank redemption

Idag såg vi en bra film i Film studies. The shawshank redemption. Den utspelade sig i ett amerikanskt fängelse. I början var den väldigt deprimerande och cynisk, men undan för undan blev den mer possitiv. Jag ser massor av bra film här i USA.
En liten fotnot är att här i USA vanlig film kallas för movie medans kvalitetsfilm som är kultur och inte bara underhållning, heter film.

Nu ska jag kolla på The oc. Jag fick season 1 av Emily i julklapp och jag har inte sett alla än.

Dairy queen

Idag ska jag skriva om Dairy queen. Dairy queen är min favorit snabbmatsrestaurang här i usa. Jag har inte smakat deras mat. Men jag har ätit deras glass massor av gånger.





Dairy queen har minst 50 olika alternativ när det gäller glass. De har strutar, pinnar och bägare med olika smaker såser och strössel. Min favorit är Choklad cherry blizard med extra cherry. Den är gjord av vaniljglass, körbärssås och små chokladbitar ihopmixat till en glass med McFlurry-liknande konsistense. Den är supergod.


Den här chocolate cherry blizzarden är lite smält.

Det finns en Dairy queen i Spooner. Den stängde i början av vintern men öppnade igen nu, i mitten av januari. Restaurangen är stängd under vintern eftersom det inte är tillräckligt med gäster. I mitten av februari håller Spooner high school basketslutspelt mellan skolorna runt spooner. Basketmatcherna lockar många till Spooner och därför öppnar Dairy queen nu, i januari, för att kunna tjäna pengar på alla basketsupporters.


cool film


Den här filmen är riktigt kul. Jag hittade den på 365sakerdukangora.se.

Vårvinterns dagsbeskrivning

Det är fortfarande slött här i Wisconsin. Det har regnat i tre dagar och det mesta av snön har smält. Alla hjärtansdagdansen på fredag var instält för det är basketmatch och hockeymatch den dagen också. På måndag är det ingen skola, det är president dagen.

Jag har inget särskilt att skriva om så jag tänkte skriva en ny beskrivning av min dag, så som jag gjorde i höstas.

6:30 Min väckarklocka ringer, jag saknar min svenska väckarklocka som spelade musik.

7:15 Jag och Emily åker med Shellie till hennes jobb på postkontoret. Jag och Emily sitter i bilen och väntar på Anne.

7:35 Anne stannar vid postkontoret och ger mig och Emily skuts resten av vägen till Spooner high school.

7:45 Jag, Emily och Annes dotter Katie blir avsläpta vid skolan. Jag går till tjejtoan och sminkar mig.

8:00 Folk börjar anlända. Jag snackar lite med andra seniortjejer.

8:10 Det ringer in.

8:19 Min första lektion är psykologi. Det är jätte intresant och läraren, Mr Shullo, är väldigt bra. Just nu jobbar vi med kapitel 4, motivation.

9:52 Reader writer workshop. Mrs Wolden är en väldigt obnoxious, hon pratar högt och gällt. I reader writer workshop läser vi olika korta historier från en bok. Vi har inte skrivit så mycket än men jag har lärt mig en massa nya engelska glosor. Tex zealot, scoffed och haphazard.

11:19 Lunch, jag äter fortfarande på samma ställe i trapporna. Lunchen är samma sak varje vecka. Måndag hamburgare, tisdag kycklingburgare, onsdag hot dog,  torsdag chicken nuggets, fredag kockens val. Det börjar bli tröttsamt med samma sak. Till våren kommer jag spela någon sport så då tänker jag ta med mig egen mat till skolan, de flesta seniors gör det.

12:10 Family living and relationship skills. Den här klassen är precis vad jag hoppades att den skulle vara. Vi diskuterar och utvärderar relationer och ungdomsproblem. Det är en sådan ovanligt upplägg av klassen och jag älskar den omväxlingen, inga läxor, ingen läsning eller skrivande, bara diskusioner.
Det är tre personer i gruppen som av någon andledning alltid kommer in på diskussionen om marihuana borde vara lagligt. En av tjejerna sa att: "In europe all drugs are legal". Det var ganska kul. Jag protesterade mot hennes påstående och hävdade att bara i Holland är de flesta droger tillåtna. Jag sa att Holland har många problem på grund av det och Matt sa att han skulle kolla upp om det var sant, för han ville veta om drogerna verkligen skapar så många problem. Jag är nyfiken på vad han hittar.

1:35 Film studies. Hitils har vi kollat på Places in the hearts, dead poets society, Casablanca (tydligen i top 10 av alla filmer) The matrix och Brave hearts. Det är perfekta lektioner. Jag kollar på bra film samtidigt som jag känner mig djupsinnig eftersom filmerna vi ser är utvalda av våran lärare för att de är kvalitetsfilmer. The matrix var dock inte särskilt bra tyvärr. Jag hade aldrig sett den och jag blev besviken. The end sucked.

3:03 Student prep period (spp) samma som vanligt.

3:26 Skolan är slut för dagen. Ibland hämtar Shellie upp Emily och mig, ibland åker vi skolbussen hem. Hemma kollar vi på tv och gör läxor, sitter vid datorn. Ibland lagar jag mat, ibland kommer några släktingar eller familjevänner över på middag. Sedan är det inte mycket mer för dagen.

Idag gjorde jag en köttfärspaj till middag. Den blev väldigt lyckad. Emily ville inte äta den dock för hon tyckte det lät äckligt. Paj med kött i. Jag kan förstå hennes synvinkel. De äter inte köttpaj här, bara dessertpajer.

Inte mycket

Nu har jag varit här i Wisconsin i nästan ett halvår. I de utbytesbloggar jag har läst säger de alltid: "Det känns inte alls som jag har varit här så länge". Jag känner det som att jag har absolut har varit här i ett halvår. Så mycket har hänt mig under dessa månader. Jag har lärt känna fler människor under dessa sex månader än jag lärde känna under tre år i Sverige.

Jag har inte mycket att skriva om just nu. Mina skolkompisar säger att things start to pick up i mars. Just nu händer det inte mycket.


Najs pickchör


Några filmer


Louise och Birte posar för en bild.

 
The Mall of America

Get-together-weekend

Den här helgen var det ett möte igen för alla utbytesstudenter i Wisconsin. Shellie skjutsade mig till Gifts (en annan utbytesstudent) hus på fredagen och jag sov över där. På lördag morgonen åkte vi tillsammans till mötet i Stevens point. Under eftermiddagen gjorde vi olika vinteraktiviteter som kälkåkning på en ramp, skridskor och pulka. Senare var vi i en stuga och utvärderad hur vårt utbytesår gick. Det var kul att träffa alla igen (utom Heidi Pang som åkte hem i januari) jag har inte sett dem sen hösten. På söndagen kom Shellie och Steve. Vi åkte hem till Trego och lämnade av Gift i Cadot på vägen.

Senare på söndagskvällen fick jag skjuts hem till Luna och sov över där för att åka med och lämna av henne vid Minneapolis flygplats. Jag, Luna och Lunas värdmamma Lisa åkte till Minneapolis och åt lunch och sedan vinkade vi av Luna vid gaten. Innan vi åkte tillbaka hem besökte jag och Lisa The Mall Of America. Det är den största köpcentret i USA och det näst största i världen (det finns ett som är större i Canada). Det var ett riktigt coolt köpcentrum. Jag köpte en tjocktröja och en t-shirt från PacSun.

På fredagen var det en viktig basketbollmatch med winter fest dance efter som jag missade eftersom jag och Shellie åkte till Gifts hus direkt efter skolan. I slutet av skolan hade vi en slags peppning inför basketmatchen. Alla de olika vintersportslagen presenterade sig och berättade om sina prestationer och orkestern spelade peppande låtar.

Presentation av skidlaget.


Här är jag halvägs mellan ekvatorn och nordpolen.


Det här är slädrampen som vi åkte på.


Sofie, Tegan och Majken på trappan upp till slädrampen.








Louise, Sofie och Tegan i stugan.


Lisa och Luna vid gaten.




RSS 2.0