Nedförsbacke inför halloween

Nu är det onsdag kväll. Jag gillar onsdagar eftersom det då bara är en dag kvar till fredag. Den här fredagen är det halloween. En del folk ska gå utklädda till skolan. Jag vet inte om jag tänker göra det eller inte. Jag har ju inte direkt några utklädningskläder här. Jag skulle kunna klä ut mig till emo. Det borde gå ganska enkelt.

Imorgon ska jag göra sugar skulls i Spanish club efter skolan. Jag tror att det i princip betyder att vi ska lösa socker i vatten och sedan låta lösningen stelna i små skallformar så att det blir små vita skellethuvudgodis. Efter sugar skull making ska jag hem till Cambria för att jobba med vår grups grupparbete för sci fi class. Vi har ett projekt att presentera en sciense fiction film inför klassen. Vår grupp valde Transformers så jag måste på något sätt hinna se den innan imorgon kväll.


Pannkakor vs panncakes

Idag var första måndagen utan cross country på länge. Eftersom jag inte hade träning så skulle jag åka hem med skolbussen. Jag tyckte inte att jag tog lång tid på mig från skåpet till bussarna men tydligen var jag för långsam, för min buss åkte innan jag hann dit. Jag stod där helt vilsen och en seniorkille från skolan åkte förbi och erbjöd sig att skjutsa mig fastän det var minst 7 kilometer extra för honom. Det skulle typ aldrig hända i Sverige, jag kände honom inte ens, även om jag vet vem han är eftersom alla känner alla i Spooner (riktigt mysigt ). Jag är inte helt säker än men jag tror att folk faktiskt är mer hjälpsamma här, inte trevligare eller snällare på andra sätt men mer hjälpsamma.

När jag kom hem lagade jag pannkakor (den svenska varianten) till middag. Vi åt dem med korv (!) och de var ganska populära. Heather och Steve tyckte om dem. Shellie och Emily tyckte inte om dem men Shellie gillar inte pannkakor överhuvudtaget så jag tycker att det var en förhållandevis lyckad maträtt.

Helgen före Halloween

Den här helgen var som vanligt lugn. Jag sov över hos Luna och vi spelade ninteno och tittade på film. Jag lärde mig också en del portugisiska meningar. Tex. vart ska du och vad heter du, Luna sa att portugisiska och spanska är väldigt likt.men jag kunde inte höra mycket likhet, förrutom uttalet.

Min Cross country säsong är över nu. Sista tävlingen var i fredags. Jag har sett fram emot slutet på säsongen ett tag nu. Det är helt enkelt för mycket att ha träning 6 dagar i veckan som vi har haft de senaste veckorna. Jag ser verkligen fram emot lite mer fritid, särskilt som jag och Neil är ihop nu.

Jag har kommit på ett nice sätt att få extra motion under vintern (jag lär verkligen behöva det med de matvanorna som jag har skaffat mig här). Jag använder Shellies löpband medan jag samtidigt använder datorn. Funkar faktiskt väldigt bra. Jag får lite extra motion (bara i gångtakt men ändå) utan att bli uttråkad av det. Nu ska jag titta på det nya avsnittet av Ugly Betty på ABC.com.

En normal dag

Jag tänkte att jag skulle besriva en vanlig dag här.

6:30
Väckarklockan ringer, jag går upp och äter frukost, mjölk med cornflakes och en bagel. Dushar och klär på mig.

7:15
Shellie åker iväg med mig och Emily.

7:30
Vi stannar vid postkontoret i Trego där Shellie jobbar. Jag och Emily sitter kvar i bilen tills Anne kommer i sin bil.

7:45
Jag, Emily och Katie (Annes dotter) blir avsläpta vid skolan. Ingen annan är där så tidigt så jag går till toaletten och sminkar mig.

8:00
Folk börjar dyka upp. Jag snackar lite med olika personer tills klockan ringer första signalen (känns lite som mellanstadiet med en klocka som ringer in.

8:19
Klockan ringer för andra gången och lektionerna börjar. Min första lektion är band. Det är 45 minuter blåsorkester. Vi spelar mest militärmarchlåtar, ganska svåra.

9:00
The half time bell ringer. Jag går till cafeterian för att ha study hall. Där gör jag för det mesta mina american goverment läxor, smsar eller lyssnar på ipod eller bara halvsover.

9:52
Science fiction class. Mitt favoritämne, tror jag. Vi läser korta berättelse med olika sience fiction teman (robots, aliens, time travel). Och vi tittar på filmer (tex I robot, Independence day, Lost in space).

11:19
Lunch. Jag äter oftast med några andra tjejer i en av trapporna. Det finns en matsal inne i cafeterian och den är aldrig full men av någon andledning sitter ingen där.

12:10
American goverment. Jag har lärt mig väldigt mycket under de lektionerna. Trots det kan det bli tråkigt ibland med långa föresläsningar om The Framers, Civil rights act, Habeas Corpus och bla bla bla. Mr Miller piggar dock upp det genom att visa roliga filmklipp och skämtteckningar som handlar om presidentkadidaterna. Det är jättekul att ha american goverment samtidigt som det är val. Jag slår vad om att jag har mer koll på vad de olika presidentkandidaterna står för än många US citisens har tack vare all info från dessa lektioner.

1:35
Cultural food. Vi lagar traditionel mat från olika länder och olika regioner i USA. En riktigt kul klass. Det som drar ner det lite är att vi aldrig får sluta tidigare i den här skolan. Så även om vi är klara med maten och har ätit och diskat  när det är 45 minuter kvar måste vi ändå sitta kvar tills klockan ringer.

3:03
Student Prep period (Spp). En 20 minuter lång lektion för läxläsning. Mr Buchman som jag har låter oss prata de sista 10 minuterna om vi pluggar innan dess.

3: 26
Skolan är slut för dagen. Jag går till mitt skåp och hämtar väskan och mina träningskläder. Sedan går jag till omklädningsrummet och byter om. Cross country träningen börjar oficielt klockan 4 men vi startar när alla är ombytta, typ 3:45.

5:00
Shellie hämtar mig vid skolan och vi åker hem. Jag dushar och sitter sedan i vardagsrumet och tittar på tv eller använder min laptop
Vi äter middag och sedan tittar jag oftast lite mer på tv tills jag går och lägger mig.

Bröllop

Här är bilder från bröllopet.


Kyrkan. Själva bröllopsritualen var typ bara 40 minuter. Efter det var det tre timmar till själva motagningen, så vi åkte till McDonalds och åt lite och sedan hälsade vi på Steves pappa som bor i Shell lake.


Shellies mother (grandma hartman), Heather, Emily, Steve, Shellie under bröllopsmiddagen.




Dansen


Och här är lite andra bilder

Jag, Steve och Emily skuter till måls med en ruger 22 long rifle".






Här är en karta över området jag bor i.


Ny frisyr

Idag var jag på bio med Neil. Vi såg filmen Max Paley. En riktig b-film men det var kul ändå. Imorgon är det bröllop i staden Dobie. Shellies kusinbarn, hennes jämnåriga kusins äldsta son, är brudgummen. Innan bröllopet ska jag och Shellie till frisören. Shellie ska tona håret och jag ska få min lugg lite mer klippt. Den är lite för lång.

Här är en bild på min nya frisyr. Jag ser ganska freakig ut men ni ser iallafall hur frisyren ser ut.


Ursäkta för datauppehållet

Ni har säkert märkt frånvaron av blogginlägg. Andledningen till mitt blogguppehåll är att jag blev grounded. Ni kanske undrar varför jag använder det engelska ordet och inte det svenska: utegångsförbud. Andledningen till det är att här i Spooner betyder grounded inte utegångsförbud, det betyder datorförbud. Jag hade alltså datorförbud så Shellie tog min laptop och jag fick tillbaka den först idag.

Andledningen till mitt datorförbud var ganska komplicerad. Vanligtvis har jag cross country träning på måndagar. I måndags skulle vi dock bara spela ultimate frisbee, som jag tycker är ganska tråkigt. Därför åkte jag med Luna och hennes värdfamilj till Walmart i grannstaden, Shell lake. Min mobiltelefon hade slut på batteri så jag lånade Lunas och försökte ringa till Shellie. Hon svarade inte i sin mobil men signaler gick fram så jag tänkte att hon förmodligen bara hade lämnat den i bilen och jag kunde få tag i henne senare. Jag åkte med Luna till Shell Lake. Jag fick inte tag i Shellie och hennes nummer var det enda jag hade nerskrivet utanför min telefon. Jag lämnade ett medelande på hennes telefonsvarare men jag berättade inte vilka jag var med. Därför blev hon orolig. Så hon tog min laptop när jag kom hem. 

Det viktigaste som har hänt under mitt ofrivilliga datoruppehåll är att jag har klipt mig.  Jag klipte inte bara topparna utan jag har en helt ny frisyr. Den är helt annorlunda än någon frisyr jag har haft tidigare. Jag tycker själv att jag passar i den och jag fick många komplimanger i skolan så jag antar att den åtminstonde passar den amerikanska smaken. Jag gissar att ni alla vill se foton men jag tänker inte lägga ut någon förrän imorgon. Andledningen till det är att jag tror att en del läsare inte har läst min blogg de senaste dagarna eftersom den inte blev uppdaterad. Därför använder jag ett löfte om foton av min nya frisyr imorgon för att få er att börja följa bloggen igen.

Shopping i Duluth

Igår var jag med min värdfamilj i The mall in Duluth. Jag hade minst tio saker jag verkligen behövde köpa. Bland annat: Vinterjacka, mascara, toppar, tjocktröja och skor. Jag hittade allt utom skor (skomodet är konstigt här). När jag köpte mitt smink fick jag en massa gratisprodukter. Bland annat två sminkväskor. Jag köpte också en vinterjacka som jag verkligen kommer att behöva, det kan bli -30 grader celius under vintern här.



Idag åkte jag, Emily och Heather till Wall Mart där vi köpte andra saker vi behöver. Jag köpte hårspännen, sminkpenvässare och ansiktsrengöringscreme. Ikväll ska vi gå ett skräckspår i skogen. Jag älskade att gå skräckspår, när jag var 10... Men Heather är 23 och hon ska gå så det kanske är kul för vuxna med.

Fyra dagar

Denna veckan är det studiedag torsdag och fredag. Ledigt i fyra dagar. På söndag ska vi kanske åka till The Mall of America. Om vi inte åker dit så åker vi till Duluth imorgon för att shoppa där. Idag är det fotball vid skolan. Jag ska förmodligen gå dit.


Cran berry festival

Idag var det Cranberry festival i "grannstaden". Cranberry=Tranbär. Det var en stor marknad med cranberry-tema. Jag köpte inget mer än en chicken pita (pitabröd med kyckling i) men shellie köpte en del. Bland annat en skylt i form av ett fågelskrämshuvud med skriften: Welcome to the Starihas (deras efternamn) på.

I fredags var jag med Luna som är en utbytesstudent från Brasilien. Hon och jag är båda från stora städer så vi hade mycket gemensamt att prata om. Jag tror att hon ser ännu fler skilnader än jag eftersom hon bor mitt i city i en lägenhet i Brasilien (inte i en villa i förorten som jag). Plus att det aldrig blir mindre än 10 grader celsius där hon bor.

Torsdag

Nu är det snart helg. Jag har inget planerat förutom någon konstig cran berry festival som band ska spela på. Jag vet inte vad jag mer ska skriva. Jag är inte särskilt intreserad av min blogg eftersom ingen förrutom min familj tycks läsa den (och inte ens alla där verkar det som). Kanske lägger jag av och skriver en dagbok istället. Någon dokumentation är kul att ha. 

Nice bakgrundsbild?

RSS 2.0