Black friday

Jag hade egentligen tänkt skriva ett långt och detaljerat inlägg. Tyvärr är jag så trött att jag måste korta ner det lite. Jag sov nämligen bara fyra timmar inatt. Idag var det nämligen dagen-efter-thanksgiving-rea i de flesta stora affärer (black friday). Jag Heather och Emily åkte hemmifrån klockan 4 på morgonen för att få en bra plats i kön till Menards som öppnade klockan 6. När klockan äntligen var sex var kön ordentligt lång och vi var nästan först i den. Dörrarna öppnades och alla kastade sig in, drog åt sig en kundvagn och sprang ut i butiken.

Under black friday har de stora affärskedjorna rea på nästan allt i butiken. Men, det är bara superrea (alltså minst 50%) på vissa varor och det finns bara ett visst antal av dem. Därför hade alla mycket bråttom in i affären men när vi som stått i kö väl var inne lugnade det ner sig lite. Eftersom vi var typ på 10e plats i en av de fyra köerna fick vi tag i nästan alla saker vi ville ha. Jag fick bland annat tag på 4 stycken flecefiltar för $ 1.40 stk och tofflor med $ 10 rabbat (från 14 dollar till 4). Jag ska inte ge de sakerna i julklpapp till någon så därför kan jag skriva om dem här, allt annat är hemligt.

Efter Menards åkte vi till andra affärer men ingen av dom var lika crazy som Menards eftersom de också hade varit öppna sedan runt klockan 6. Klockan 10 var vi hemma igen, ett nytt sätt att hinna med en ordentlig shoppingrunda men fortfarande ha en hel dag kvar efteråt.


Läskigt husdjur

Jag glömde skriva att Emily köpte en eremitkräfta när vi var och shoppade. Jag har inte sett själva kräftan än för den gömmer sig i sitt skal. Skalet är väldigt coolt för det är målat som en amerikansk fotboll. Emily berättade för mig att hon hade två eremitkräftor när hon var mindre. Den ena hette Ariel och den andra Sebastian och Arielkräftan dödade Sebastian. Senare skulle Ariel ömsa skal så hon kröp ut ur sitt gamla skal men kunde tydligen inte hitta det nya större skal som Emily hade lagt ut för henne i hennes glasbur så hon torkade ut och dog. Sad. :P

Rådjurshjärta

Idag snöade det, och för andra gången sedan jag kom hit lade sig snön på marken. Den här gången kommer den nog inte att smälta lika fort som förra gången. Eftersom det nu är snö på marken har jag ändrat bakgrunsbilden till en med snötema. Jag tycker om att ändra bakgrundsbilden på min blogg eftersom det är så lätt. I motsats till att ändra andra saker på min blogg. Till exempel fontstorleken eller hur mycket bakgrund som ska synas bakom texten. Det är skitsvårt.

Igår var jag, Shellie, Emily och Heather och julklappshandlade. Jag vet redan vad jag ska ge för hela min värdfamilj men jag har inte köpt något av det ännu. Den här veckan på fredag, är det dagen efter thanksgiving. Den dagen öppnar alla stora affärer klockan 4 på morgonen och de har en super rea under den dagen. Heather, jag och Emily ska vara utanför vår dörr klockan 2:30 (tror jag att det var) för att åka till Duluth för att få en bra plats i kön till Menards. Heather har gett mig en del tips inför dagen. Till exempel att ta reda på i förrväg precis vad jag vill försöka få tag i så att jag kan springa till den delen av affären direkt innan det jag vill ha tar slut. Hon sa också att jag måste vakta min kundvagn nogrant eftersom folk kommer försöka sno grejerna i den när dom tagit slut i hyllorna, något som hon tydligen själv har gjort otaliga gånger.        

Senare på kvällen, efter shoppingen, smakade jag rådjurshjärta. Steve fick ett hjärta från ett rådjur hans släkting hade skjutit. Han skar bort alla artärer och vener. Sedan skar han upp det och stekte det och jag smakade en av bitarna. Det var disgusting!!! :P Det smakade massa blod även fast det var genomstekt.

Jaktsäsong

Igår var jag, Luna, Neil och Neils grannar hemma hos Neil och kollade på film. Jag var så trött att jag nästan somnade. Som tur var är det bara två dagars skola nästa vecka. Resten av veckan är ledigt eftersom thanksgiving är på torsdagen. Min värdfamilj brukar fira jul och thanksgiving på samma gång med Steves familj och senare fira jul med Shellies familj. Så på fredag ska vi på thanksgivingmiddag hemma hos Steves mamma. De har ett julklappsbytelotteri. Jag ska ge julklapp till en av papporna, typ Steves kusin. Han är ett packerfan (Wisconsins footballs lag), så jag ska ge honom en t-shirt med packers på och en packerkeps.

Idag startade hunting season för rådjur. Det kan behövas lite jakt på rådjur här för det finns otroligt många. Steve har varit och jagat hela dagen med sina släktingar och vänner. Shellie sa att han troligtvis inte skulle få något rådjur. Men idag, redan första dagen ringde han oss och sa att han skjutit en ung rådjursbock. Emily blev sur när han berättade att de redan hade ätiti upp hjärtat. Hon är ganska kräsen när det gäller mat, men tydligen älskar hon att äta rådjurshjärta. Det bästa på hela djuret sa hon. :P

En vecka före thanksgiving, ingen snö än

Idag åt Jag, Emily, Heather och Shellie middag hosgrandma hartman, Shelllies mamma. Shellies kusin Theresa var också där med sin dotter Tianna. Alla som min värdfamilj umgås med är på något vis släkt med dem, tror jag. Det är väldigt anorlunda från Stockholm. Jag antar att det är för att de har så många släktingar i och runt Spooner. Emillys pojkvän och hon är till och med släkt. Men det är ingenting äckligt med det för de är inte släkt med blodsband. Deras släktskap är något i stil med att Emilys farmors kusins, kusins, fasters mosters barnbarns styvfars kusins barnbarn är gift med en av Bens släktingar. Det är ganska kul att de kan spåra sin släkt så bra här. Lite småstadaktigt sådär :)

En ordentlig amerikansk rea

Idag var jag och shoppade i affären Steve and Barry's. Den stänger om fyra dagar så det var rea, 4 saker för 5$. Jag köpte 7 klädesplagg och ett skärp för 10,50 (0.50 var tax). Med dagens valutakurs blir det cirka 70 kronor. När jag köper saker här brukar jag vanligtvis räkna att en dollar är tio kronor. Dels för att det är enklare att räkna ut men också för att det är så mycket saker kostar här. Candy bars kostar 0,9 $, en läsk kostar 1,5 $.

Igår var jag och bowlade med Luna och Hanna. En av Lunas värdpappas kompisar var i bowlinghallen när vi kom dit och han började ge oss en massa råd om hur vi borde bowla. I början var det väldigt iriterande men det verkar som om det var bra råd för det gick bra för mig när jag följde dem.

Fredag med kickboxning och tankar om hemma

Igår tränade jag kickboxning. Spooner har 2653 invånare men trots det finns det kickboxningsträning. Ganska imponerande. Egentligen är mitt stadsdelsområde hemma i Sverige ganska värdelöst. Bromma kyrka har 2 595 invånare och det ända som finns där är några mataffärer och pizzerior. Spooner har bara typ 50 invånare mer än Bromma kyrka och ändå finns här: En biograf, ett mc donalds, en vitvaruaffär, en bokhandel, en subway, typ tre cafeer (varav en av dem har en starbuckskaffemaskin), tre barer, 5 banker (plus en till som håller på att byggas), tre mataffär, ett bageri (som bara har två sorters muffins, morot eller tranbär), en hockeyhall, en dansstudio där man också kan träna kickboxning, ett bibliotek, en video rent place, en high school, en midle school (eller heter det kanske ett midle school), 7 olika restauranger och lite andra olika affärer inga ungdomsklädaffärer dock. 1-0 till spooner för det. Men Trego som jag bor i har 700 invånare och det ända som finns här är: En Subway, en bar och två andra restauranger. Det är mycket lite :P.

Tillbaka till kickboxningen. Jag hörde från Heidi att det fans kickbxningsträning ovanför bokhandeln så jag bestämde mig för att check it out. Så jag testade det igår för att se om det kunda vara min vintersport. Det var kul att kickboxas lite igen men jag kommer inte att gå dit igen. Det var en sådan liten grupp och det var både kickboxning och karateträning på samma gång. Efter träningen sa jag till tränaren att jag kanske inte skulle hinna med kickboxning för jag hoppades på att komma med i långfärdskidteamet. Det var inte helt och hållet en lögn eftersom jag kanske kommer att gå med i skidteamet. Det är ingen uttagning dock, alla som vill kan gå med.

En annan thing worth mentioning (I figure att jag kan mixa lite engelska och svenska så att jag inte behöver välja något av språken, smart va?) är en intresant iaktagelse jag gjorde på biologilektionen. Jag satt där i biologisalen på tredje våningen och var ganske uttråkad, biologin är inte särskilt stimulerande. Jag tittade ut genom fönstret på taket för den delen av skolan som bara är två våningar hög. Taket var rosa och utbuktande (inte särskilt bra beskrivning) och det såg underligt välbekant ut. Plötsligt insåg jag att det såg precis ut som taket på en av bygnaderna på Brommaplan som man kan se från kulturhuset.

Alla som har vart på Bromma plan vet att det inte finns någonting särskilt där. Trots det, när jag förestälde mig att taket jag såg faktiskt var taket på brommaplan kände jag mig alldeles lycklig inombords. Det är så konstigt. Jag har alltid tyckt att jag är en person som gillar nya platser och inte längtar hem särskilt mycket. Det brukar vara så för mig. Men när jag är här längtar jag efter en tunnelbanestation och när jag, Heather och Shellie var på McDonalds blev jag aldeles lycklig när jag såg läskmuggarna för att dom såg likadana ut som dom svenska.
Det är konstig hur mycket platser kan betyda för en bara för att dom är välbekanta. Innan jag kom hit hade jag ingen aning om att det ens kunde vara så.

New quarter

Idag var det första dagen på den nya terminen.
Mitt nya schema.

Band (samma som förra terminen, jag ville egentligen byta men jag hittade inget annat jag ville ha)

Study Hall (också samma som förra, nästan samma personer i den också)

ITMA (Jag kommer inte riktigt ihåg vad det stod för men det är en multimedia class. Jag lär mig om photoshop, videoredigering och sådant. Förmodligen tråkigt, enkelt. Jag valde den bara för att jag vill ha web design och man måste ha multimedia först)

Lunch

Biology IIA (Jag valde det för jag tror att det kan vara praktiskt att kunna alla biologitermer på engelska, inför studier efter gymnasiet. Vi kommer inte att ha mycket läxor i det ämnet tydligen, för vi har inte nog med böcker för alla klasser, så vi kan inte ta med dom hem)

Consumer Economic (Jag har samma lärare i det här ämnet som jag hade i american goverment, jag tror att det kommer att vara lika intresant och lärorikt som am. gov.)

Student prep period (samma som förra terminen)

Jag tror att den här terminen kommer att vara lite tuffare än den förra. Det är i och för sig omöjligt att inte ha svårare ämnen än de jag hade förra terminen. Förrutom american goverment då. Det kändes bra att använda hjärnan lite igen, i biologin och consumer economics.

Jag känner att jag börjar tappa all känsla för den svenska gramatiken. Varanan mening jag skrev i det här inlägget har jag ändrat fram och tillbaka. Jag har ingen instinkt för vilka ord jag ska använda och i vilken ordning jag ska använda dem. Ni som läser det här inläget får gärna rätta mig för mina gramatiska fel. Det skulle vara intresant att veta hur incorecta mina meningar är.

En annan viktig topic är att Emily har mono. Jag försökte hitta en översättning till svenska för sjukdommen mono men det fanns ingen. Jag tror inte att den finns i sverige.Det är som en slags influensa som smittar genom saliv och därför även kalllas för kissing dissease. Hon måste vara hemma från skolan i minst en vecka till (hon har redan varit sjuk i några dagar). Det betyder att hon inte kommer att kunna bli godkänd i drivers education class eftersom man blir underkänd om man är borta mer än tre dagar frånn det ämnet (crazy).

Luna sjunger på svenska



Den här är kul!

Seghet i slutet på terminen

På fredag slutar terminen. Det känns lite som sista veckan på terminen i högstadiet. Vi har alla lektionerna enligt schemat men det är slappt. I sci fi är min grupp klar med redovisning, så idag tittade vi på filmsammanfattningar från två andra grupper. I cultural foods var det ännu slappare. Vi gjorde ingenting. Jag Calandra och Grace satt vid vårt bord och lyssnade på ipod i en och en halv timme.

Imorgon är det halvdag. Istället för att skippa eftermiddags lektionerna som i Sverige så är alla lektioner hälften så korta. Det är ganska skrattretande med band. Eftersom den lektionen redan är bara 40 minuter. Det blir en 20 minuters lektion. Min hosta har äntligen börjat ge med sig. Jag har inte haft en sådan hosta på många år. Hemma i Sverige har jag varit sjuk två gånger de senaste tre åren men här i Wisconsin har jag varit sjuk två gånger under de tre månader jag varit här. Jag kan alltid skylla på maten, den är freakig. Men jag börjar vänja mig.


Här är en annan bild från halloween. Neils ögon fick en hel del komentarer på facebook.

Valdagen + ett kort språk quiz

Idag är det valdagen.
Vem kommer att vinna?
Obama, som vill minska samhällsklyftorna, dra tillbaka trupper från Iraq och . Eller blir det McCain som vill fortsätta i Iraq "until victory", minska skatterna för företag så att de inte flyttar utomlands och förbjuda abort, även vid våldtäckt.
Jag vet att man inte kan se politiker i svart eller vitt. Men jag tycker att deras olika åsikter om Iraq är tillräkligt för att jag ska kunna bestämma mig för vilken kandidat jag vill ha som president i USA. Som tur är leder Obama, verkar det som. I natt klockan 1 kommer resultatet.

Jag har ett kort quiz jag hittade på i min american goverment class under tiden olika grupper hade muntligt förhör. Det är ett språk quiz. Skriv gärna på komentarer hur många rätt du hade.

Northern Wisconsin

#1

Vad är skilnaden mellan To date och To go out?

#2
Vad är namnet för läsk i Wisonsin?

#3
Är moose och Elk samma sak?

#4
Vad betyder Gymnasium i Wisconsin?

Svar:


Det känns svårare och svårare att skriva på svenska. Snart jag kommer att skriva såhär och inte ens tänka att det ser konstigt ut.

Check out this: http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=sv&u=http://soffs.webblogg.se/&sa=X&oi=translate&resnum=1&ct=result&prev=/search%3Fq%3Dsoffs.webblogg.se%26hl%3Den

Jag tycker att knäppa översättningar är urkul.


Början för vintern

Jag skrev ett långt inlägg igår. När jag skulle publicera det var det fel på sidan och allt försvann.
Idag gick vi över till vintertid eller som det heter här, ending of daylight saving time. En vecka efter Sverige, tror jag. Det känns som att vintern är nära. Det har snöat två gånger redan, ingen snö på marken dock.

I lördags var jag och Neil i skateparken. Jag testade att åka skateboard och jag kunde åka över ett av guppen utan att ramla. Nu orkar jag inte skriva mer. Jag har varit trött hela helgen från en crazy cough. Den höll mig vaken de två senaste nätterna. Jag drack hostmedicin men den hjälpte inte.

Idag är det min sista band konsert. Vi ska bara spela militärlåtar.

Halloween

Halloween!! Inte mycket att skriva om. Bättre att visa alla bilderna jag har från i fredags. Det var dress up day i skolan och många hade klätt ut sig. Jag ville också klä ut mig (det är så high school). Jag tog inte några utklädningskläder med mig så jag klädde ut mig till emo. Det var kul.


Shelby utklädd för senior play (deras höstpjäs)


Ben utklädd inför pjäsen



Jenny utklädd inför pjäsen





Flintstone Wilma.


Katherine




Kyle utklädd till tjejhippie




Neil utklädd till någon slags hårdrockare


Färgkritor.


Emilys kusin Zach, utklädd til fet ballerina.





Jag, utklädd til emo.

RSS 2.0